voetbalzone

‘Ik wil niet generaliseren, maar in Nederland is dat niet altijd het geval’

Erik van Dam14 jul 2016, 07:33
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2016, 07:33
Advertentie

Jaap Stam werkte de voorgaande twee seizoenen als assistent-trainer bij Jong Ajax, naast Andries Ulderink. Deze zomer koos de oud-verdediger het ruime sop en tekende hij een contract bij het Engelse Reading, als zelfstandig coach met Ulderink naast zich. Als speler bouwde hij zijn loopbaan heel geleidelijk op, maar nu als coach begint hij dus al snel over de grenzen. Dat is echter geen probleem, denkt Stam.

/

“Ik ben graag in Engeland. Ik voel me daar op mijn plek. En waarom zou je eerst per se een Nederlandse club moeten trainen?”, vraagt Stam zich hardop in het Algemeen Dagblad. “Ik vind dat grote onzin”, zegt de voormalig Oranje-international. Hij zegt de Engelse mentaliteit heerlijk te vinden: de spelers blijven maar gaan en willen echt niet verliezen. “Ik wil niet generaliseren, maar in Nederland is dat toch niet altijd het geval.”

Stam geeft aan dat Reading een paar jaar geleden nog in de Premier League meedeed en dat the Royals graag zo snel mogelijk terug willen naar de koningsklasse. Hij wil 4-3-3 gaan spelen met zijn nieuwe club en ziet uit naar de duels met bijvoorbeeld Newcastle United en Aston Villa, de ‘grote jongens’ in de Championship.

Bezig met laden …