voetbalzone

'Ik wil niet herinnerd worden als de nieuwe Messi of de nieuwe Ronaldo'

Bart Kruyt13 jun 2011, 18:12
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2011, 18:12
Advertentie

De transfermarkt is nog maar net geopend, maar nu staat al vast dat Alexis Sánchez één van de hoofdpersonen wordt van deze transferzomer. De aanvaller van Udinese staat in de belangstelling van clubs als Barcelona en Manchester United en wordt al vergeleken met spelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Sánchez zelf gaat die vergelijkingen liever uit de weg.

/

De Chileense dribbelaar werd na het WK van vorig jaar al genoemd bij diverse Europese topclubs en moet nu 35 miljoen euro gaan opbrengen. “Lionel Messi en Cristiano Ronaldo? Nee, ik ben gewoon mezelf”, zei Sánchez tegen Calcio 2000. “Ik zou graag herinnerd worden als Alexis Sánchez en niet als de nieuwe Messi of de nieuwe Ronaldo. Zij hebben ook al een stuk meer bereikt.”

De 22-jarige aanvaller heeft beide benen duidelijk nog op de grond staan: “Ik sta pas aan het begin van mijn loopbaan en weet dat twee of drie doelpunten je niet opeens een geweldige voetballer maakt”, vervolgde Sánchez. “Waar ik over tien jaar sta? Dat weet ik niet, ik bekijk alles stap voor stap. Ik wil mezelf gewoon blijven verbeteren: als mens en als voetballer.”

Giampaolo Pozzo wordt door de vele geruchten rondom Sánchez plotseling wat hebberig: de voorzitter van Udinese beweert dat 35 miljoen inmiddels niet meer voldoende zal zijn om de aanvaller op te pikken. “We hebben al een bod van ongeveer dat bedrag afgewezen”, blufte Pozzo. “Alexis en zijn zaakwaarnemer zijn intelligente mensen en zij begrijpen dat wij de speler niet voor een schijntje kunnen verkopen. We wachten op de juiste prijs.”

Bezig met laden …