voetbalzone

'Ik wil niet worden herinnerd aan één strafschoppenserie, ik wil meer'

Bart Kruyt29 dec 2014, 08:50
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2014, 08:50
Advertentie

Tim Krul trok tijdens het WK veel op met Memphis Depay, Leroy Fer en Klaas-Jan Huntelaar en zij kregen allemaal 'een momentje' tijdens het WK: Depay was beslissend tegen Australië, Fer brak de wedstrijd tegen Chili open en Huntelaar schakelde Mexico met een benutte strafschop uit. Het trio kon het daarom niet laten om Krul te plagen. "Jij zit er maar voor spek en bonen bij, Krul", werd er op een gegeven moment gezegd. Maar ook Krul kreeg zijn momentje.

voetbalzone

De reservedoelman kwam in de kwartfinale tegen Costa Rica kort voor het einde van de verlenging in het veld voor Jasper Cillessen en keerde in de strafschoppenreeks die volgde twee penalty's. Daardoor bereikte Nederland de halve finale. In een terugblik met het Algemeen Dagblad vertelt Krul dat hij tijdens de reguliere speeltijd constant hoopte dat Nederland nog zou gaan scoren, maar dat dit gevoel veranderde toen de verlenging onderweg was.

"Ik wilde erin, mijn aandeel pakken", geeft Krul toe. "Kom maar op, laat het nu maar gebeuren ook, dacht ik. Als je er dan toch in mag komen, op zo'n manier, op zo'n groot podium, dan besef je pas hoe groot voetbal kan zijn." Krul hoopt niet dat hij voor altijd zal worden herinnerd om die ene strafschoppenreeks in Brazilië. "Ik ben pas 26 jaar, ik heb nog een hele tijd te gaan. Ik wil niet worden herinnerd aan één strafschoppenserie. Ik wil meer", benadrukt hij.

Bezig met laden …