voetbalzone

‘Ik wil sterker en beter worden dan Lionel Messi, dat is mijn doel’

Erik van Dam27 apr 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2013, 00:00
Advertentie

M’Baye Niang komt sinds dit seizoen uit voor AC Milan en veel kenners van het Italiaanse voetbal geloven dat hij een grote toekomst tegemoet gaat. De achttienjarige aanvaller droomt zelf ook van een prachtcarrière en durft dat ook hardop uit te spreken. Hij gaat zelfs zo ver dat hij zegt dat hij net zo goed en productief wil worden als Lionel Messi; een verbeterde versie, zelfs.

/

Niang debuteerde al op jonge leeftijd voor Caen in zijn vaderland Frankrijk; vorig jaar zomer maakte hij voor een onbekende transfersom de overstap naar het San Siro. In de zestien duels die Massimiliano Allegri hem gaf in de competitie scoorde Niang nog niet, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Helemaal droog staat hij ook weer niet; in de Coppa Italia was het in december wél raak.

In een interview met Sky Italia zegt de jonge aanvaller dat hij zich op zijn plek voelt bij AC Milan. “Dit is een geweldige club, die alles gewonnen heeft wat er te winnen valt. Het is voor een jonge speler als ik een eer hier te zijn. Ik wil nu gewoon graag het in mij gestelde vertrouwen terugbetalen. Ik wil de allerbeste ter wereld worden, ik denk altijd aan de Gouden Bal”, zegt Niang. “Het is mijn doel die te winnen.”

“Ik wil sterker en beter worden dan Lionel Messi en werk er keihard voor. Ik weet dat er een dag komt, waarop ik mijn doel zal bereiken”, klinkt het strijdbaar. Milan legde Niang bij zijn komst voor liefst zes seizoenen vast. In dienst van Caen kwam de Fransman tot vijf goals; als jeugdinternational was hij goed voor één doelpunt in drie interlands.

Bezig met laden …