voetbalzone

‘Ik wil veel spelen en kampioen worden met PSV’

Gijs Freriks01 nov 2016, 15:42
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2016, 15:42
Advertentie

Oleksandr Zinchenko kent vooralsnog geen gelukkige start bij PSV. De Oekraïense aanvallende middenvelder, die op huurbasis werd overgenomen van Manchester City, is echter vastberaden om er een succesvol seizoen van te maken in Eindhoven. “Ik wil terug naar Manchester City en daar mijn plekje afdwingen, maar voor nu wil ik kampioen worden met PSV."

/

Zinchenko kende geen gelukkig begin in het Philips Stadion, want na een interlandperiode in september keerde hij met een blessure terug naar Eindhoven. “Bij de nationale ploeg blesseerde ik me al snel aan mijn knieligamenten. En in Nederland kreeg ik daar nog een spierblessure bovenop. Het was een moeilijke tijd want als voetballer wil je liever op het veld staan dan op de tribune zitten”, legt de negentienjarige international uit aan Sport Arena.

Zinchenko maakte tegen SC Heerenveen zijn debuut in de Eredivisie. Het bleek ook het begin te zijn van een periode waarin PSV in een crisis terecht kwam. “We hebben binnen het team besproken hoe we ons moesten verbeteren. Iedereen heeft zijn gedachtes uitgesprokmen en vervolgens zijn we gaan werken aan het gemeenschappelijke doel. In ieder team heb je ups en downs. De tegenslagen die we hebben gehad, komen we wel te boven.”

Zinchenko wil nu graag laten zien aan het Eindhovense publiek wat hij in zijn mars heeft. “Ik wil heel graag, maar de technische staf bepaalt uiteindelijk wie er spelen. Ik probeer me in ieder geval zo goed mogelijk in te zetten. Het is voor mij een diepgewortelde wens om weer eens negentig minuten te maken, want ik kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst was.” Zinchenko speelde vorig seizoen nog voor FK Ufa in Rusland.

Bezig met laden …