voetbalzone

'Ik wil veel wedstrijden spelen en hopelijk haalt Groningen me dan terug'

Daniel Cabot Kerkdijk10 jan 2011, 10:08
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2011, 10:08
Advertentie

Serhat Koç begon het nieuwe jaar in een vertrouwde omgeving. Na een half seizoen bij SC Cambuur-Leeuwarden speelt de twintigjarige aanvaller de tweede seizoenshelft op huurbasis bij zijn oude club FC Eindhoven. In de zomer van 2009 verruilde hij Eindhoven nog voor FC Groningen. Met zijn nieuwe club bracht hij de eerste week van januari door op trainingskamp in Turkije, het land van zijn ouders.

“Ik was er drie jaar niet geweest. Leuk om hier weer acht dagen door te brengen”, reageert Koç maandag tegen SEG. “Hoewel ik hier nauwelijks familie heb wonen. Die wonen allemaal in Nederland.” Turkije voelt voor hem niet als thuiskomen, maar Eindhoven wel. “Ik ben heel warm ontvangen. Uiteraard ken ik nog veel mensen. Dit voelt als thuiskomen. Een heel goed gevoel dat ik lang niet heb gehad. Met jongens om me heen die in me geloven en trainers die in me geloven.”

Zijn periode bij Cambuur was geen onverdeeld succes. Koç speelde vijftien duels, waarin hij twee keer scoorde, en had op het laatst geen vaste basisplaats meer. De tussentijdse overgang naar Eindhoven betekent in vergelijking tot Cambuur zeker geen achteruitgang. De Brabanders staan op de vijfde plaats van de Jupiler League, één plek hoger dan de Friezen. “Ze spelen heel goed voetbal. Dat is begonnen bij Jan Poortvliet en de huidige coach Ernest Faber trekt die lijn door.”

In het seizoen 2008/09 maakte Koç achttien goals in 36 wedstrijden voor Eindhoven en die draad hoopt hij in de tweede seizoenshelft weer op te pakken. Tegen Kartalspor vond hij al na één minuut het net en zette hij de toon voor hopelijk een succesvol jaar. “Ik wil hier veel wedstrijden spelen en hopelijk halen ze me dan terug. Ik heb een contract tot 2013. FC Groningen blijft mijn doel. Dat is het hoogste.”

Bezig met laden …