voetbalzone

‘Ik wil zoals Rooney en Van Persie worden, dus ik heb resultaten nodig’

Peter Nusselder11 jun 2013, 09:43
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2013, 09:43
Advertentie

Shinji Kagawa verruilde Borussia Dortmund afgelopen zomer voor Manchester United en mag, ondanks een knieblessure, terugkijken op een geslaagd debuutjaar op Old Trafford. De 24-jarige Japanner is zelf echter nog niet helemaal tevreden en neemt een voorbeeld aan zijn ploeggenoten.

/

“Op dit niveau moet je kijken naar Wayne Rooney en Robin van Persie, je moet jezelf bewijzen als je de bal wilt hebben”, vertelt de aanvallende middenvelder aan Sports Illustrated. “Ik wil zoals Rooney en Van Persie worden, dus ik heb resultaten nodig”, kijkt de Japans international vooruit naar het toernooi om de Confederations Cup, waaraan hij met de nationale ploeg deelneemt.

Sir Alex Ferguson, die Kagawa een klein jaar geleden naar Engeland haalde, is ervan overtuigd dat de spelverdeler na de zomerstop van nóg grotere waarde zal zijn voor de kampioen van de Premier League. “Door zijn blessure was hij in oktober en november afwezig, dat zorgde voor een kleine terugslag. Maar hij komt weer in vorm en komend jaar zal hij nog veel beter zijn. Dan zie je pas echt een goede voetballer.”

Bezig met laden …