voetbalzone

'Ik wilde iets anders gaan doen en dit is een geweldige uitdaging'

Daniel Cabot Kerkdijk10 apr 2010, 11:10
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2010, 11:10
Advertentie

Pim Verbeek kijkt uit naar zijn toekomstige werkzaamheden voor de Marokkaanse voetbalbond (FMRF). De huidige bondscoach van Australië gaat zich als technisch directeur bezighouden met de Marokkaanse jeugd die in Europa speelt. "Ik wilde iets anders gaan doen en dit is een geweldige uitdaging", bevestigt Verbeek zaterdag desgevraagd tegenover het Algemeen Dagblad.

/

Verbeek kondigde vorige maand aan dat hij na het naderende WK in Zuid-Afrika stopt als bondscoach van Australië. Hij gaf aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Verbeek heeft sinds december 2007 de leiding over de Socceroos. Onder zijn leiding plaatste de ploeg zich overtuigend voor het WK, waar in de poulefase Duitsland, Servië en Ghana de tegenstanders zijn.

Bij de Noord-Afrikanen gaat Verbeek voor het eerst in zijn carrière een samenwerking aan met broer Robert Verbeek, die dit seizoen nog actief is bij de amateurs van zowel Deltasport als IFC. Ook Henk Duut, zijn huidige assistent in Australië, maakt de overstap naar Marokko. Verbeek is als technisch directeur eindverantwoordelijk voor het Olympisch elftal en de jeugdelftallen onder zeventien en negentien jaar.

Bezig met laden …