voetbalzone

'Ik wilde niet naar Nederland vertrekken, maar de preses zei 'je moet''

Daniel Cabot Kerkdijk20 mei 2011, 09:25
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2011, 09:25
Advertentie

Paulo Henrique scoort aan de lopende band bij Westerlo, maar bij SC Heerenveen vielen de prestaties van de Braziliaan ietwat tegen. Het boterde eenvoudigweg niet tussen de aanvaller en toentertijd Heerenveen-coach Trond Sollied. "Ach, ik was nog jong en kwam wel eens te laat", vertelt hij in het Gazet van Antwerpen. "Dan liet hij mij extra rondjes lopen of zette hij mij op de tribune."

"Ik wilde helemaal niet naar Nederland komen, maar de voorzitter van Atlético Mineiro zei: je moet, anders speel je hier nooit meer", geeft Henrique ruiterlijk toe. "Er was namelijk 2,5 miljoen euro mee gemoeid op clubniveau." Henrique kwam tot 55 optredens voor SC Heerenveen en scoorde zestien keer. Dat is ook het aantal goals dat hij in het shirt van Westerlo heeft gemaakt, in dertig duels. In de Play-Offs was Henrique ook nog eens tweemaal trefzeker tegen Cercle Brugge.

Club Brugge en Standard Luik hebben naar verluidt belangstelling. De Luikenaars hadden in januari al interesse. "Ik ben het niet die 'nee 'heeft gezegd", stelt Henrique. "De interesse van Standard in de winter was concreet, maar zij hebben geen akkoord gevonden met mij en mijn manager. Standard zou nog steeds een stap vooruit betekenen ten opzichte van Westerlo. Ik laat alles open."

Bezig met laden …