voetbalzone

‘Ik wilde niet op de bank zitten en Barcelona begreep dat standpunt’

Gijs Freriks19 sep 2016, 21:52
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2016, 21:52
Advertentie

Claudio Bravo kreeg de afgelopen twee seizoenen in de competitie de voorkeur boven Marc-André ter Stegen, maar de 33-jarige doelman zou in het huidige voetbaljaar minder wedstrijden gaan spelen. De Chileen liet zich derhalve in augustus voor achttien miljoen euro (exclusief twee miljoen aan variabelen) verkopen aan Manchester City.

/

Bravo, 106-voudig international, heeft inmiddels drie wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever uit Engeland achter zijn naam staan. “Ik was niet de eerste keus bij Barcelona, want dat was Ter Stegen. De club bood mij een nieuw contract aan, maar zei ook mijn standpunt te begrijpen. Ik was heel eerlijk: ik wilde niet op de bank zitten.”

“Dat is niets voor mij en Barcelona begreep dat. Ik heb bij Barcelona altijd het maximale uit mezelf kunnen halen en heb mij altijd gesteund gevoeld”, aldus Bravo, die ontkend dat hij een slechte band had met Ter Stegen. “Daar is niets van waar, want er is nooit een probleem geweest. We werden beiden beter van de concurrentiestrijd.”

Bezig met laden …