voetbalzone

‘Ik wist dat Ajax een vervanger zou halen, dat was al besproken’

Erik van Dam02 nov 2013, 11:14
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2013, 11:14
Advertentie
/

Joël Veltman bewaart niet de beste herinneringen aan Vitesse, dat zaterdagavond op bezoek komt bij Ajax. De centrale verdediger speelde vorig seizoen in januari tegen de Arnhemmers omdat Toby Alderweireld er niet bij kon zijn. Hij maakte echter een flinke fout, waardoor Vitesse de zege kon pakken. Veltman denkt nog wel eens terug aan de verloren wedstrijd in GelreDome.

Het was gelukkig niet zijn debuutwedstrijd, want Veltman had al zes Eredivisieduels en drie bekerwedstrijden in de benen voor Ajax. Ook daarin ging wel eens iets mis, maar niet met zo’n afloop als bij Vitesse-uit. In gesprek met het Algemeen Dagblad zegt de 21-jarige verdediger dat het hem nog wel helder voor de geest staat. “Ik was onervaren. Ik weet nog goed dat ik toen weinig kranten heb gelezen.”

Toen Alderweireld wegging bij Ajax, dachten velen dat Mike van der Hoorn achterin zijn opvolger zou worden. Stefano Denswil greep echter zijn kans en vormt nu het centrale duo met Niklas Moisander. In zijn afwezigheid komt Veltman aan spelen toe. Bang was Veltman niet nadat Van der Hoorn arriveerde. “Ik wist al dat Ajax een vervanger zou halen. Dat is bij het openbreken van mijn contract besproken. Logisch. Je wilt als club je posities dubbel bezet hebben. Ik wilde de concurrentie wel aangaan.”

Bezig met laden …