voetbalzone

‘Ik wist dat ik vandaag zou scoren, dat gevoel had ik voor de wedstrijd al’

Erik van Dam25 okt 2015, 00:10
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 00:10
Advertentie

Richairo Zivkovic kreeg dit seizoen al flink wat kritiek te verduren, maar zaterdag maakte hij eindelijk zijn eerste doelpunt voor Willem II. Halverwege de eerste helft brak de spits de score open tegen sc Heerenveen en uiteindelijk droeg Zivkovic daarmee bij aan een gelijkspel (2-2). Zivkovic toonde zich blij met zijn goal.

voetbalzone

In februari van dit jaar had hij voor het laatst het net gevonden, toen tijdens Jong Ajax-Roda JC. In competitieduel nummer acht bij Willem II kwam hij zaterdag van ‘de nul’ af. “Ik was hongerig naar een doelpunt en had me voorgenomen om er deze wedstrijd echt vol voor te gaan”, sprak hij na afloop bij de NOS. “Ik wist dat ik vandaag zou scoren, dat gevoel had ik voor de wedstrijd al.”

Zivkovic vond het jammer dat het Willem II uiteindelijk niet lukte om te winnen van sc Heerenveen: daar had zijn club in zijn ogen wel recht op gehad. Trainer Jurgen Streppel hield er een andere mening op na. “Qua positiespel was het van onze kant niet goed genoeg. Als je dan een penalty in de laatste minuut krijgt, moet je het cadeau uitpakken en aanvaarden”, gaf de coach aan.

Naast Zivkovic scoorde ook Lucas Andersen, die eveneens wordt gehuurd van Ajax. Ook voor hem was de goal tegen sc Heerenveen zijn eerste in het shirt van de Tricolores, maar Andersen dacht niet aan zijn eigen belang. “Het gaat niet om mij. Het gaat om het team. En als ik daar een belangrijke rol in kan vervullen, neem ik die taak graag op me”, tekende Voetbal International na afloop op.

Bezig met laden …