voetbalzone

'Ik won met PSV alle toernooien en de start was toen erg slecht'

Matthijs van Laar07 aug 2014, 14:50
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2014, 14:50
Advertentie

Na een afwezigheid van negentien jaar maakt FC Dordrecht zaterdagavond zijn rentree in de Eredivisie. De bescheiden club uit Zuid-Holland doet dat op bezoek bij sc Heerenveen, dat in vrijwel alles de betere zou moeten zijn. Toch acht Ernie Brandts zijn elftal niet kansloos op bezoek bij de subtopper uit Friesland.

voetbalzone

De nieuwe coach van de Schapenkoppen weet ook dat Heerenveen afscheid heeft genomen van bepalende spelers als Alfred Finnbogason en Bilal Basaçikoglu, terwijl aan Hakim Ziyech wordt getrokken. "Ik denk dat wij een kans hebben in Heerenveen. Zij zijn ook zoekende en daardoor krijgen wij mogelijkheden", claimt Brands in gesprek met RTV Rijnmond.

Dat de uitslagen van Dordrecht in de voorbereiding flink tegenvallen, doet daar niks aan af. "Dat zegt niks", vindt Brandts. "Met PSV wonnen we ooit alle toernooien in de voorbereiding en in de eerste vier wedstrijden haalden we toen maar twee punten. We hebben veel dingen uitgeprobeerd en wisten dat we daarmee risico's namen. Dat calculeer je in."

Bezig met laden …