voetbalzone

‘Ik word bondscoach van Israël, daar kan niemand wat aan doen’

Bart Kruyt17 feb 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2010, 19:45
Advertentie

Hoewel Ronald Koeman in de race is voor de functie van bondscoach in Israël, is niet iedereen het ermee eens dat de baan naar een buitenlandse trainer moet gaan. Niet verrassend is dat ook de 37-jarige Eyal Berkovic deze mening is toegedaan: de voormalig middenvelder vindt zichzelf de beste optie en hield woensdag een vurig betoog om dat idee aan de man te brengen.

Berkovic heeft nog geen enkele ervaring als oefenmeester, maar vindt niettemin dat de Israëlische bond hem zou moeten aanstellen als de nieuwe nationale keuzeheer. “Vijf maanden geleden heb ik mezelf ten doel gesteld bondscoach te worden van Israël, en dat gaat me lukken ook, daar kan niemand wat aan doen. Ik word bondscoach van Israël”, aldus de opgewonden kandidaat.

Volgens Israëlische kranten is Berkovic de favoriet van de spelers, maar ondertussen gaan ook de namen van meer ervaren trainers als Fatih Terim, Koeman en Roberto Donadoni rond. Die zijn het geld echter niet waard, denkt Berkovic. “De bond heeft zo’n vier miljoen euro gereserveerd voor een buitenlandse coach. Maar de gehele trainersstaf zou nog geen tien procent van dat bedrag moeten kosten.”

Bezig met laden …