voetbalzone

'Ik word nu gebeld door jongens die hier dolgraag willen komen voetballen'

Matthijs van Laar01 mrt 2016, 10:32
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 10:32
Advertentie
/

De Major League Soccer trekt ieder jaar opnieuw grote namen dat zal de komende jaren alleen maar meer het geval zijn. Volgens Los Angeles Galaxy-aanvoerder Robbie Keane staan de sterren in de rij om naar de Verenigde Staten te komen. Onder anderen Didier Drogba, Frank Lampard, Andrea Pirlo en Steven Gerrard gingen hen al voor.

Onlangs trok ook Nigel de Jong naar Californië, waar hij ploeggenoot wordt van Keane. De Ier was in zekere zin een pionier: hij speelt al vanaf 2011 in de VS. “Het verschil tussen toen en nu is enorm”, vertelt hij aan Sky Sports. “David Beckham was de eerste echt grote naam en ik ben hem gevolgd. Sindsdien is de intocht van sterren onophoudelijk doorgegaan.”

Net als de steenrijke Chinese competitie zal ook de Amerikaanse profliga blijven groeien, voorspelt de 35-jarige goalgetter. “Daar twijfel ik niet aan. De competitie wordt steeds sterker. Jongens met wie ik heb samengespeeld, uit Engeland en Spanje, bellen mij nu en willen dolgraag hierheen komen. Ze zien dat de MLS flink gegroeid is en ook de lifestyle spreekt ze aan.” Het nieuwe seizoen in de MLS begint aankomend weekend.

Bezig met laden …