voetbalzone

‘Ik zal de Ballon d’Or nooit winnen, of er moet een wonder gebeuren’

Peter Nusselder03 dec 2013, 11:50
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2013, 11:50
Advertentie

Nadat hij als aanvoerder van het Italiaans elftal wereldkampioen was geworden, werd Fabio Cannavaro in 2006 uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Nadien was er echter geen verdediger meer die deze eer ten deel viel, en Thiago Silva gaat er ook niet van uit dat dit snel weer zal gebeuren.

/

De 29-jarige Braziliaan wordt algemeen beschouwd als een van de beste verdedigers ter wereld, maar de aanvoerder van Paris Saint-Germain en de nationale ploeg van Brazilië denkt niet dat hij de Ballon d’Or ooit in ontvangst zal mogen nemen. “Nee, daar ben ik niet echt mee bezig”, vertelt de verdediger aan Le Parisien. “Vooral omdat ik in de achterhoede speel.”

“En mijn concurrenten zijn grote spelers als Franck Ribéry, Karim Benzema, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Dus dat is vrijwel onmogelijk. Of er moet een wonder gebeuren, en ik word kampioen van Frankrijk met PSG, pak de Champions League en win met Brazilië het WK, waarbij ik dan ook nog in elke wedstrijd moet scoren”, laat Thiago Silva lachend weten.

Bezig met laden …