voetbalzone

‘Ik zal eerlijk zijn: ik haat Juventus, maar ik hoop dat ze kampioen worden’

Dominic Mostert30 mrt 2018, 10:35
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2018, 10:35
Advertentie

Juventus en Napoli blijven verwikkeld in de strijd om de landstitel en AS Roma-middenvelder Radja Nainggolan heeft een duidelijke voorkeur. Hoewel zijn mede-international Dries Mertens uitkomt voor Napoli, hoopt Nainggolan op een landstitel voor Juventus. De grootmacht uit Turijn heeft op dit moment een voorsprong van twee punten op Napoli.

Nainggolan heeft zijn afkeer voor Juventus nooit onder stoelen of banken gestoken, maar duimt toch voor de regerend kampioen. "Ik zal eerlijk zijn: ik haat Juventus, maar ik hoop dat ze kampioen worden. Ik heb niets tegen Napoli en vind dat zij de titel verdienen op basis van hun spel", vertelt de Belg aan Il Tempo. "Maar als een andere club dan Juventus kampioen wordt en wij zijn het niet, dan zou ik sterven van jaloezie. Sorry, Dries Mertens."

Zaterdag hervat Roma de competitie met een uitwedstrijd tegen Bologna. Woensdag gaan de Romeinen op bezoek bij Barcelona in de kwartfinale van de Champions League. "Het mooie is dat we niets te verliezen hebben", zegt Nainggolan over het tweeluik. "We staan tegenover een ploeg die zelden verliest. Het wordt zwaar en de buitenwereld denkt dat het onmogelijk is om Barcelona te verslaan. Dat kan onze kracht worden. Als Barcelona het idee heeft dat het al gewonnen heeft, dan kan dat ons motiveren. We gaan erheen om open voetbal te spelen."

Bezig met laden …