voetbalzone

‘Ik zal er alles aan doen, ik hoop dat het niet bij 121 interlands blijft’

Robin Bruggeman30 aug 2016, 21:52
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2016, 21:52
Advertentie

Wesley Sneijder nadert recordinternational Edwin van der Sar en hoeft nog maar negen interlands te spelen om de voormalig doelman te achterhalen. De spelmaker van Galatasaray is echter niet meer verzekerd van een basisplaats bij het Nederlands elftal en is zich ook bewust van zijn veranderende status bij de nationale ploeg.

/

“Het kan zomaar zijn dat ik niet speel tegen Griekenland en Zweden. Concurrentie is er altijd geweest bij Oranje, niet alleen op het middenveld en dat is alleen maar goed”, vertelt hij in gesprek met Metro. “Natuurlijk ga ik niet met een vrolijk gezicht op de bank zitten. Als dat gebeurt, zal ik er op de trainingen alles aan doen om de bondscoach te laten zien dat hij ongelijk heeft en dat ik hoor te spelen. Ik heb inmiddels 121 interlands gepeeld en ik hoop dat er nog heel wat bijkomen.”

Sneijder is in ieder geval niet van plan om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. Hij denkt er alleen maar aan die beslissing te nemen als hij het gevoel heeft niet meer van waarde te zijn. Dat Danny Blind hem geselecteerd heeft voor de aankomende interlands, betekent volgens de middenvelder dat de bondscoach het ook nog in hem ziet zitten.

Bezig met laden …