voetbalzone

‘Ik zal jullie mijn contract laten zien, maar ik bedek de bedragen’

Daniel Cabot Kerkdijk11 mei 2014, 08:45
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 08:45
Advertentie

Luis Enrique is de berichtgeving van de Spaanse media over een onderhoud met Barcelona helemaal zat. De oefenmeester van Celta de Vigo ontving afgelopen maandag in zijn huis in Gava een delegatie van de Catalanen, onder leiding van technisch directeur Andoni Zubizarreta. Luis Enrique was al de voornaamste kandidaat om het takenpakket van Gerardo Martino over te nemen en na de allesbehalve discrete ontmoeting in zijn huis komt er maar geen einde aan de geruchtenstroom.

voetbalzone

De aankomst van Zubizarreta en consorten bij het huis van Luis Enrique werd gewoon gefilmd en na enkele uren wachten werd ook het vertrek van beide partijen op de lens vastgelegd. Luis Enrique vindt het genoeg geweest. “Over wat er in mijn huis gebeurt, op mijn vrije dag, als ik van de club niet hoef te werken, hoef ik geen uitleg te geven. Dat is privé. Daar zal ik nooit over praten. Ik snap dat er video’s of foto’s van zijn, maar ik kan er geen begrip voor opbrengen. In mijn huis, met mijn familie en met mijn vrienden, doe ik waar ik zin in heb en daar hoef ik geen uitleg over te geven.”

Luis Enrique zal pas na afloop van het seizoen duidelijkheid over zijn toekomst geven. “Ik denk dat jullie kinderen het ook niet leuk zouden vinden als hun huis telkens in de media verschijnt. Maar soms weten we niet meer waar de grens ligt. Dat weet ik wel, maar ik ga er niet overheen.” De oud-middenvelder claimt dat de waarheid over zijn contract nog niet boven water is gekomen. Bij Celta beweert men dat de oefenmeester een tweejarig contract heeft, maar dat is blijkbaar niet zo. “Dat is wellicht de reden van deze ophef. Over een week praten we verder. Ik ben 44 jaar, ik verstop me nergens voor. Ik weet wat ik wil. Ik zal jullie volgende week mijn contract laten zien, maar ik zal de bedragen bedekken. Ik heb nooit iets moeten verbergen en nu ook niet. Ik heb nooit spijt van mijn keuze voor Celta gehad.”

Bezig met laden …