voetbalzone

'Ik zal uiteindelijk aantonen dat ik het geld van Real Madrid waard ben'

Matthijs van Laar21 apr 2016, 11:54
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2016, 11:54
Advertentie

Danilo is er stellig van overtuigd dat hij het uiteindelijk gaat redden bij Real Madrid. De Braziliaanse rechtsback heeft een seizoen van ups en downs achter de rug en moest vaak genoegen nemen met een reserverol. Woensdagavond tegen Villarreal kreeg hij weer eens de kans van Zinédine Zidane en die greep hij met beide handen aan.

/

De van FC Porto overgekomen vleugelverdediger verzorgde onder meer de assist bij de 3-0 van Luka Modric. Hij verscheen na afloop dan ook tevreden voor de microfoon. “Ik speel altijd met een lach op mijn gezicht”, zei hij. “Iedereen heeft weleens te maken met tegenslag, maar het draait er uiteindelijk om je hoe daarmee omgaat.”

Danilo was zich afgelopen zomer goed bewust van waar hij aan begon. “Bij deze club overtuig je mensen niet met twee of drie goede wedstrijden. Real is een grote club. Dit is geen eenvoudig jaar geweest, maar ik blijf hard werken om mensen ervan te overtuigen dat ik onmisbaar ben. Ik ben een soldaat van Real Madrid.”

Dat Real afgelopen zomer ruim 31 miljoen euro voor hem betaalde, maakte zijn opdracht er niet eenvoudiger op. De verwachtingen waren hooggespannen. “Maar ik weet zeker dat ik uiteindelijk aan zal tonen dat ik dat geld waard ben. Ik heb vertrouwen in mijn eigen kunnen”, aldus Danilo.

Bezig met laden …