voetbalzone

'Ik zei alleen dat Engelse spelers voor Engeland moeten spelen'

Bart Kruyt10 okt 2013, 08:20
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 08:20
Advertentie

De opmerkingen van Jack Wilshere hebben nogal wat stof doen opwaaien in Engeland. De middenvelder mengde zich in de discussie of Adnan Januzaj voor Engeland zou moeten kunnen uitkomen, door te stellen dat 'alleen Engelse spelers voor Engeland zouden moeten spelen'. Op Twitter kreeg hij het aan de stok met Kevin Pietersen, die voor het Engelse cricketteam speelt.

/

Pietersen werd geboren in Zuid-Afrika en wilde graag tekst en uitleg van Wilshere. "Ik wil graag weten wat jij als buitenlander ziet? Zitten ikzelf, Andrew Strauss, (Jonathan) Trott, (Matthew) Prior, Justin Rose, (Chris) Froome en Mo Farah daar ook bij?", vroeg Pietersen zich af. Wilshere reageerde dat hij het 'alleen over voetbal had', maar daar nam de cricketspeler geen genoegen mee: "Het gaat om het uitkomen voor je land - in welke sport dan ook!" Daar was Wilshere het wel mee eens.

Later op de dag probeerde de middenvelder voor rust te zorgen: "Laat duidelijk zijn dat ik nooit heb gezegd 'mensen die in Engeland zijn geboren'. Ik zei alleen dat Engelse spelers voor Engeland moeten spelen", benadrukte Wilshere. "Ik heb veel respect voor mensen als Pietersen, Farah en Wilfried Zaha, zij maken ons land trots. Ik ben alleen van mening dat het fout is om als volwassen man naar een bepaald land te gaan en dan voor dat land te gaan spelen. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening."

Bezig met laden …