voetbalzone

'Ik zei 'laat hem maar bij Ajax spelen' en toen verklaarde men me voor gek'

Bart Kruyt28 mrt 2013, 13:40
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2013, 13:40
Advertentie

Jack Tuyp beschikt over een aflopend contract bij FC Volendam en heeft de clubleiding laten weten dat hij niet van plan is om deze verbintenis te verlengen. De aanvaller wil op zoek gaan naar een nieuw avontuur en trainer Hans de Koning zei vorige week al dat hij denkt dat Tuyp ook bij Ajax, AZ of PSV veel zou scoren. Dat kwam de coach op een hoop lacherige reacties te staan.

/

De Koning blijft echter achter zijn uitspraken staan. "Ik heb laatst gezegd 'laat hem maar bij Ajax spelen' en toen verklaarde iedereen me voor gek", zegt de coach tegen RTV Noord-Holland. "Maar Ajax speelt altijd op de helft van de tegenstander en dan zou Jack in de zestien ook bij Ajax een fenomeen kunnen worden. Het gaat niet gebeuren denk ik, maar het zou wel kunnen, hoor."

De 29-jarige Tuyp werd geboren in Volendam en brak door in het eerste elftal van de plaatselijke FC, waarna hij na twee seizoenen naar FC Groningen vertrok. Daar bleef de aanvaller echter maar een jaar en in de zomer van 2005 keerde hij alweer terug naar Volendam. Tuyp speelde tot dusver 289 competitieduels voor de wijdbroeken en maakte daarin 141 doelpunten. Dit seizoen staat de teller op 24 goals uit 24 wedstrijden.

Bezig met laden …