voetbalzone

‘Ik zei tegen hem: het is moeilijk Lukaku, ik kan het niet doen’

Chris Meijer04 sep 2018, 09:15
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2018, 09:15
Advertentie

Andreas Pereira werd in België geboren en heeft een Braziliaans vader. De aanvallende middenvelder van Manchester United, die in de jeugdopleiding van PSV speelde, kwam voor verschillende Belgische jeugdelftallen uit. Pereira heeft echter besloten om voor het nationale elftal van Brazilië uit te komen, ondanks dat Romelu Lukaku hem op andere gedachten probeerde te brengen.

“Hij probeerde me te overtuigen. Hij zei: Je moet voor België spelen. Lukaku kwam met me praten, hij praat veel met me. Ik zei tegen hem: het is moeilijk Lukaku, ik kan het niet doen. Het is niet hetzelfde. Voor België spelen is iets anders dan voor de Seleção. Het is Brazilië, het voelt als thuis. Daarna zei Lukaku: Als dat zo is, moet je je hart volgen. Hij respecteerde mijn besluit”, legt Pereira uit in gesprek met Globo Esporte.

De aanvallende middenvelder is opgenomen in de selectie van Brazilië voor de oefeninterlands tegen de Verenigde Staten en El Salvador, waarin hij zijn debuut voor de Goddelijke Kanaries kan maken. Pereira speelde eerder ook voor Brazilië Onder-20. Op het WK van afgelopen zomer zag Pereira Brazilië in de kwartfinale verliezen van België. “Ik zag de wedstrijd in België en het was moeilijk om Brazilië te zien verliezen.”

“Iedereen bleef het tegen me zeggen, ik werd een beetje boos. Ik keek met een Belgische vriend en verliet de kamer op gegeven moment, ik kon er niet meer tegen. Een vriend van mijn vader zei: Kijk Brazilië, je moet voor België kiezen. Maar ik zei dat ik dat niet kon doen”, besluit Pereira, die dit seizoen tot dusver twee competitiewedstrijden speelde voor Manchester United.

Bezig met laden …