voetbalzone

‘Ik zie een teamspirit die vergelijkbaar is met die van Leicester City’

Gijs Freriks13 jun 2016, 20:08
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2016, 20:08
Advertentie

De nationale ploeg van Italië begint maandag met een wedstrijd tegen België aan het EK en Claudio Ranieri heeft hoge verwachtingen van i Azzurri. “Ik ben ervan overtuigd dat Italië een goed EK gaat draaien”, zegt de manager van regerend Engels kampioen Leicester City in gesprek met Sky Italia.

/

“Ik zie een teamspirit die vergelijkbaar is met die van Leicester. Dit is een echt team dat zal vechten tot het bittere eind”, aldus Ranieri, die nog werd genoemd als mogelijke opvolger van Antonio Conte. Hij zag de baan echter naar Giampiero Ventura gaan. “Ik ben meer iemand die iedere dag met spelers wil werken. Bovendien: de vorige keer dat ik bondscoach was, ging dat niet goed”, doelt Ranieri op zijn periode bij de Griekse voetbalbond.

Leonardo Bonucci, verdediger van Italië, wil met zijn land ‘zo ver mogelijk’ komen: “Als je Italië, dan moet je ten minste tot de kwartfinale komen. Maar het is duidelijk dat Italië vandaag de dag minder beangstigend is dan voorheen, want in 2006 hadden we nog Francesco Totti en Alessandro Del Piero. We hebben nu bijvoorbeeld spitsen die niet veel spelen of ervaring hebben.”

Bezig met laden …