voetbalzone

‘Ik zie het trainerschap van Jong Italië zeker niet als een stapje terug’

Thijs Post25 okt 2010, 17:39
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2010, 17:39
Advertentie

Ciro Ferrara tekende vrijdag een contract bij de Italiaanse voetbalbond: de voormalig oefenmeester van Juventus gaat aan de slag als bondscoach van Jong Italië. Oud-keeper Angelo Peruzzi wordt assistent van de voormalig verdediger, die een contract bij de bond heeft getekend tot medio 2013. “Ik ben verheugd maar ook verrast; ik verwachtte geen telefoontje van de Italiaanse bond”, laat een blije Ferrara weten in een reactie.

/

“Ik zie het niet als een stap terug in mijn carrière, maar als een mooie kans te groeien als trainer”, laat Ferrara optekenen op het digitale thuis van de wereldvoetbalbond FIFA. “Ondanks dat mijn tijd bij Juventus slecht eindigde, wil ik de club toch bedanken. Ze hebben me veel gegeven.”

Voormalig bondscoach van de nationale ploeg van Italië, Marcello Lippi, noemt de aanstelling van Ferrara in ieder geval een goede beslissing. “Ik denk dat het de juiste keuze is. Zowel Ferrara als zijn assistent Angelo Peruzzi zijn twee waardevolle trainers, zowel op technisch als moreel vlak. Ze zullen het team en het Italiaanse voetbal verder helpen”, aldus Lippi.

Bezig met laden …