voetbalzone

'Ik zie uit naar Jol, Nederlandse trainers zijn befaamd om hun kwaliteiten'

Erik van Dam13 jun 2011, 11:58
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2011, 11:58
Advertentie

Mark Schwarzer heeft zin in het nieuwe seizoen bij Fulham. De 38-jarige keeper werkte de laatste jaren met Roy Hodgson en Mark Hughes als trainers, maar krijgt nu te maken met Martin Jol. De keus van clubeigenaar Mohamed Al-Fayed viel op de Nederlander en dat bevalt Schwarzer wel. “Hij is bij enkele grote clubs betrokken geweest”, weet de Australiër.

/

“Martin Jol is een zeer gerespecteerd en zeer succesvol trainer”, zegt Schwarzer in de Sydney Morning Herald. “Zijn laatste baan was bij Ajax, daarvoor zat hij in Hamburg en daarvoor werkte hij bij Tottenham. De Nederlanders zijn befaamd om hun trainerskwaliteiten en ik zie ernaar uit om met hem samen te gaan werken.”

Schwarzer geeft aan dat Fulham geleerd heeft van vorig seizoen, toen Hughes rijkelijk laat werd aangetrokken als opvolger van Hodgson. “Vorig seizoen werd ook al duidelijk dat ze Jol graag wilden en nu hebben ze hem gestrikt. Het is zeker een positieve zaak dat het nu al duidelijk is. Gezien het feit dat we 23 juni al beginnen met de voorbereiding, was het vitaal dat de nieuwe trainer al vroeg kon beginnen met plannen.”

Bezig met laden …