voetbalzone

'Ik zit al langer bij Bayern München, dus zijn komst heeft me niet verrast'

Matthijs van Laar14 jul 2016, 11:31
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2016, 11:31
Advertentie
/

Holger Badstuber werd de voorbije jaren geteisterd door blessureleed, maar de inmiddels 27-jarige stopper van Bayern München is klaar voor zijn comeback. Het veroveren van een basisplek onder de nieuwe coach Carlo Ancelotti belooft echter een zware taak te worden, zeker nu der Rekordmeister zich heeft versterkt met Mats Hummels.

Badstuber loopt niet weg voor de concurrentiestrijd. Hij maakt zich niet druk. "Bij Bayern speel je altijd samen met de beste voetballers ter wereld", zegt hij nuchter in een interview met Goal. "Ik zit hier al langer, dus zijn komst heeft me niet verrast. Maar als ik fit blijf, ben ik tot zeer veel in staat."

Naast Hummels moest concurrent Borussia Dortmund ook Henrikh Mkhtiryan en Ilkay Gündogan laten gaan. Daarmee is Bayern opnieuw de uitgesproken favoriet voor de Duitse landstitel. "Het wordt niet eenvoudig", denkt Badstuber echter. "We moeten 34 wedstrijden maximaal geconcentreerd zijn. De tegenstander kan zich aan ons aanpassen. Natuurlijk heeft Dortmund wat gaten op te vullen, maar er zijn meerdere concurrenten."

Bezig met laden …