voetbalzone

'Ik zit goed bij PSV, maar mijn prioriteit ligt in het buitenland'

Bart Kruyt11 jun 2015, 07:50
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2015, 07:50
Advertentie

Marcel Brands probeert Jetro Willems ervan te overtuigen om nog minstens een jaar bij PSV te blijven, maar het is maar de vraag of de linksback daar gevoelig voor is. Willems heeft ploeggenoot Memphis Depay een toptransfer naar Manchester United zien maken en voelt zelf ook wel wat voor een verhuizing: "Al hoef ik nu niet per se weg, dat kan ook over een jaar nog", zegt hij.

voetbalzone

Willems heeft een geweldig seizoen achter de rug, met dertien assists, twee doelpunten en het kampioenschap in de Eredivisie. Zijn contract loopt nog tot de zomer van 2017 door, maar PSV probeert deze verbintenis op te waarderen en te verlengen. Willems heeft echter geen haast en lijkt te willen kijken wat er in de aankomende weken op zijn pad zal verschijnen.

"Ik zit hartstikke goed bij PSV, maar mijn prioriteit ligt in het buitenland", zegt de linksback tegen De Telegraaf. "Dat is voor elke Nederlandse voetballer zo. Lijkt me niet meer dan normaal. De competities zijn daar harder, sterker en slimmer. Ik weet dat er genoeg voorbeelden zijn van spelers die de stap misschien te vroeg hebben gemaakt, maar daar kijk ik niet naar. Uiteindelijk gaat het om mijn carrière." De 21-jarige Willems speelde tot dusver 104 duels in de Eredivisie.

Bezig met laden …