voetbalzone

‘Ik zit niet meer bij Oranje, maar hopelijk komt daar gauw verandering in’

Gijs Freriks24 jan 2016, 21:10
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2016, 21:10
Advertentie

Jean-Paul Boëtius heeft tot dusver nog geen onuitwisbare indruk kunnen achterlaten bij FC Basel. De van Feyenoord overgekomen aanvaller liep al gauw een dijbeenblessure op en kwam in tien officiële wedstrijden pas tot één doelpunt en één assist. In een interview op de clubsite zegt Boëtius te hopen dat het snel beter gaat.

voetbalzone

“De start verliep niet zoals ik gehoopt had. Ik kreeg te maken met blessures en kwam daardoor niet in mijn ritme. Door alle trainingen merk ik dat ik steeds meer ritme begin te krijgen en hopelijk kunnen de fans van Basel trots op mij worden, want dat is wel waar ik op hoop”, aldus de enkelvoudig Oranje-international, die Feyenoord naar verluidt tweeënhalf miljoen euro opleverde. Hij tekende een vierjarig contract.

Boëtius had meerdere aanbiedingen op zak, maar beschouwde RotBlau als de beste optie om zijn loopbaan te vervolgen: “Ik was verrast door de interesse, maar stond ervoor open. Ik heb intussen al de warmte van deze club gevoeld. Het is één grote familie en daar was ik naar op zoek.” De flankspeler gaat in het interview ook in op de situatie waarin het Nederlands elftal zit en op zijn eigen speelkansen.

“Wat er is misgegaan met Oranje? Wist ik het maar. Ik zit niet meer in het team, maar ik hoop dat daar snel verandering in komt en ik weer terugkeer. We hebben in ieder geval genoeg kwaliteit en ik weet zeker dat we weer terug zullen keren aan de top. Met mij? Hopelijk”, glimlacht Boëtius, die op 7 februari met zijn werkgever de competitie hervat. Basel speelt dan op eigen veld tegen FC Luzern, de nummer vier van de Super League. Basel staat met 43 punten bovenaan.

Bezig met laden …