voetbalzone

‘Ik zou al mijn gewonnen prijzen inruilen voor een prijs met Argentinië’

Thijs Post19 jun 2015, 14:55
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2015, 14:55
Advertentie

Ángel Di María pakte al tal van prachtige prijzen met zijn clubs; zo was hij in het seizoen 2013/14 een van de uitblinkers bij Real Madrid in de zegetocht richting La Décima in de Champions League. Toch zou Di María al zijn clubprijzen inruilen voor een hoofdprijs met de nationale ploeg van Argentinië. Dat laat hij weten via de officiële kanalen van de Copa América.

voetbalzone

“Ik denk echt dat ik alle prijzen die ik in mijn carrière heb gewonnen zou inruilen voor een prijs met de nationale ploeg”, begint Di María. “Ik denk dat het niet specialer kan dan een prijs met de nationale ploeg. Daar is helemaal niets mee te vergelijken. De prijzen die je met je club pakt, zijn spectaculair. De Champions League is het mooiste wat mij ooit is overkomen bij een club, maar ik denk dat het niet te vergelijken is met een prijs met Argentinië.”

“In je land, als je dat shirt draagt, dan voel je de steun van je landgenoten. Van het hele land. Dat zagen we wel op het WK in Brazilië: we wisten dat we gesteund werden door veertig miljoen Argentijnen. Zij stonden allemaal achter de ploeg, ze sliepen op de straten, in campers. Daarom is het met niets te vergelijken.”

Di María speelde in clubverband met Cristiano Ronaldo en in de nationale ploeg speelt hij met Lionel Messi. “De twee beste spelers ter wereld. Mijn vriendschap met Lionel is uitstekend en ik ben blij dat ik hetzelfde shirt mag dragen. Hij zal altijd mijn vriend zijn, maar toen ik met Real Madrid tegen Barcelona speelde was het wel moeilijk. Hij was niet te stoppen, geen woorden voor. Hij is van een andere planeet.”

Bezig met laden …