voetbalzone

‘Ik zou eigenlijk niet weten waar Januzaj anders zou willen spelen’

Erik van Dam19 okt 2013, 09:59
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2013, 09:59
Advertentie

David Moyes is niet bang dat hij aan het eind van dit seizoen afscheid moet nemen van Adnan Januzaj. Het achttienjarige talent kende recent een spectaculair debuut in de basiself van Manchester United; na vier invalbeurten gunde Moyes hem een basisplaats tegen Sunderland en de Belg scoorde meteen twee keer. Zijn contract loopt ten einde, maar Moyes is niet heel bezorgd over Januzaj.

/

“Hij is achttien jaar en komt aan spelen toe bij Manchester United; ik zou eigenlijk niet weten waar Januzaj anders zou willen spelen”, stelt de trainer. “Wayne Rooney, Charlie Nicholas, Paul McStay… Adnan behoor tot die categorie spelers. Ik had hem zelfs graag drie of vier weken eerder ingezet, maar ik had het idee dat de omstandigheden niet optimaal waren. Maar jonge spelers introduceren hoort er gewoon bij.”

“Als je in het gedeelte loopt waar de kleedkamers zijn, zie je een opmerking van Sir Matt Busby aan de muur hangen: als ze goed genoeg zijn, zijn ze oud genoeg. Dat is de filosofie van deze club geweest. De vorige trainer zette jonge spelers in het team als hij ze had en ik heb er ook nog wel een paar. Ik ga proberen die ook in te brengen, want ik denk dat ze het hier goed doen”, aldus Moyes.

Bezig met laden …