voetbalzone

'Ik zou graag veel spelers van FC Porto willen hebben'

Daniel Cabot Kerkdijk25 aug 2011, 15:59
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2011, 15:59
Advertentie

Josep Guardiola maakt zich geen zorgen over het feit dat hij in de strijd om de Europese Super Cup niet over Gerard Piqué en Carles Puyol kan beschikken. Het tweetal van Barcelona ontbreekt door blessureleed vrijdag tegen FC Porto. "Als zij er niet zijn, dan zijn er wel anderen", benadrukte de oefenmeester van Barcelona in gesprek met diverse Spaanse media. "En anders kijken we bij Barcelona B en anders bij de jeugd. We zien het niet als een excuus om niet te kunnen winnen."

/

"Het is juist een uitdaging", benadrukte Guardiola. "We zijn al een paar jaar samen en altijd hebben we oplossingen gevonden. Dat zal morgen niet anders zijn. We staan tegenover een sterke, zeer sterke opponent. We zijn niet onoverwinnelijk, dat is het belangrijkste. Iedereen kan van ons winnen. We moeten laten zien dat we elke wedstrijd weer de beste wedstrijd van ons leven willen spelen."

"FC Porto is niet een ploeg die op je wacht", vertelde Guardiola over de winnaar van de Europa League. "Ze zakken niet terug en spelen goed voetbal. We zouden graag veel dingen doen die zij doen. Het is een topclub in Portugal. Ze hebben veel landstitels gewonnen. Ze veranderen van trainer, ze verkopen veel spelers, maar ze blijven maar winnen. Ik zou graag veel spelers van FC Porto willen hebben, maar ik ben meer dan tevreden met de spelers die ik heb. Ik kan niet meer van het bestuur vragen, dat zou een belediging zijn."

Bezig met laden …