voetbalzone

‘Ik zou hem naar Barcelona halen, hij is belangrijker dan Ronaldo’

Peter Nusselder18 mrt 2015, 11:35
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2015, 11:35
Advertentie

Cristiano Ronaldo wordt door velen beschouwd als ’s werelds beste voetballer en geldt in ieder geval als de beste speler van Real Madrid, maar voormalig Barcelona-verdediger Éric Abidal heeft een andere mening; hij denkt dat Real spits Karim Benzema minder goed zou kunnen missen dan Ronaldo.

voetbalzone

De Fransman maakt samen met Gareth Bale en Ronaldo deel uit van de befaamde BBC-aanval in het Santiago Bernabéu en volgens zijn landgenoot is Benzema waardevoller voor het elftal van trainer Carlo Ancelotti dan Ronaldo en Bale zijn. “Als ik bij Barça zat, zou Benzema de speler zijn die ik zou overnemen van Real”, vertelt de 67-voudig Frans international aan Gol TV.

“Absoluut, want voor mij is hij op dit moment de belangrijkste speler van Real. Als je hem weghaalt, zou Real nog steeds doelpunten maken, maar niet zo veel als ze doen met Karim in het team. Hij is een zeer complete voetballer en zijn ploeggenoten profiteren van zijn werk. Dus ja, als ik één speler zou kunnen vastleggen, zou hij het zijn. Niet omdat hij mijn vriend en landgenoot is, maar vanwege zijn kwaliteiten”, maakt Abidal duidelijk.

Bezig met laden …