voetbalzone

‘Ik zou het niet accepteren als ik een derde van het salaris van Özil krijg'

Chris Meijer28 sep 2018, 08:37
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2018, 08:37
Advertentie

De toekomst van Aaron Ramsey bij Arsenal is momenteel onzeker. De 27-jarige middenvelder is in het bezit van een aflopende verbintenis, heeft met the Gunners nog geen overeenstemming weten te bereiken over een nieuw contract en volgens de BBC hebben de Londenaren hun contractvoorstel zelfs ingetrokken. Volgens Andy Townsend speelt het salaris van Mesut Özil een rol in de moeizame onderhandelingen.

De Duitse middenvelder tekende in februari een nieuw contract bij Arsenal, waar hij momenteel een slordige 375.000 euro per week opstrijkt. “Dat is een factor. Het zijn allemaal grote jongens en ze weten dat sommigen meer krijgen. Dat is bij iedere club hetzelfde. Maar als je praktisch op dezelfde positie als Özil speelt, ga je erover nadenken. Ramsey denkt nu waarschijnlijk: als ze Özil dat bedrag betalen... Hij zit qua leeftijd en ervaring op de toppen van zijn kunnen”, zegt de oud-middenvelder van onder meer Chelsea en Aston Villa tegenover Sky Sports.

“Aaron is nooit heel snel geweest, is nu 27 en op zijn top. Hij zal niet veel sneller worden komende jaren, hij is een speler van dat soort. Ramsey is net zo productief als Özil. Ik zou het ook niet accepteren als ik een derde van het salaris van Özil zou krijgen’”, concludeert Townsend. Ian Wright sluit zich bij die mening aan. “Ramsey denkt dat hij veel meer voor Arsenal heeft betekend, als je het vergelijkt met Özil.”

“Ivan Gazidis moet het zichzelf kwalijk nemen dat deze situatie ontstaan is. Het is niet erg dat Arsenal zijn harde kant laat zien in contractonderhandelingen. Als je wilt gaat, moet je gaan”, vervolgt de oud-spits. “Ik heb daar geen problemen mee. Ik hoop dat Ramsey zijn contract verlengt en ik zie hem graag blijven. Maar als hij dat niet doet en transfervrij wil vertrekken, vinden we ook wel weer een vervanger.”

Bezig met laden …