voetbalzone

'Ik zou het raar vinden als De Guzman op zijn leeftijd naar Rusland gaat'

Daniel Cabot Kerkdijk15 aug 2011, 11:00
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2011, 11:00
Advertentie
/

Jonathan de Guzman kan bij Rubin Kazan jaarlijks 3,5 miljoen euro verdienen, maar Michael Laudrup hoopt dat zijn middenvelder niet de overgang naar Rusland maakt. De Premjer Liga-club is bereid om aan de vraagprijs van Real Mallorca te voldoen, een bedrag van ongeveer acht miljoen euro, en is alleen nog afhankelijk van de mening van de ex-Feyenoorder. De Guzman heeft tot zaterdag de tijd gekregen om een oordeel te vellen over de aantrekkelijke aanbieding uit Rusland.

"Iedereen heeft kunnen lezen dat Rubin Kazan en Villarreal interesse hebben", zegt Laudrup. "Ik ben niet de zaakwaarnemer van Jonathan noch familie, maar ik zou het raar vinden als hij op zijn leeftijd naar Rusland vertrekt. We weten dat er tot 31 augustus van alles kan gebeuren, maar ik ga ervan uit dat hij hier blijft. Dat is ook de reden dat hij zaterdag in het oefenduel met Napoli (0-1 verlies, red.) speelde."

/

Laudrup snapt dat het financieel noodlijdende Real Mallorca niet bij voorbaat 'nee' zegt op een bod op De Guzman. "Villarreal bood te weinig, maar als het bedrag van de transferclausule op tafel komt kunnen we niets doen. Het is veel geld, maar ik heb niet de indruk gekregen dat hij zal vertrekken. Jonathan kwam hier nadat hij een jaar niet had gespeeld. Vorig seizoen speelde hij vrijwel alle wedstrijden en mijns inziens zou hij er goed aan doen om nog zo'n seizoen te spelen. Hij is pas 23 jaar en hij zal ongetwijfeld nog veel aanbiedingen krijgen, hij heeft de tijd."

De Guzman zou volgens diverse lokale media hooguit om financiële redenen eventueel naar Rusland verkassen. De Nederlandse Canadees gaat liever naar Villarreal, dat via de play off-ronde deelname aan de Champions League hoopt te bewerkstelligen. De nummer vier van afgelopen seizoen zou zaterdag een nieuw bod hebben uitgebracht; een bedrag tussen 6,6 en 7 miljoen euro plus twintig procent voor Real Mallorca van de winst bij een eventuele toekomstige verkoop. Ofschoon De Guzman in zijn contract een transferclausule van twaalf miljoen euro heeft, mag hij door een afspraak met grootaandeelhouder Lorenzo Serra Ferrer voor acht miljoen euro vertrekken. Villarreal bood eerder zes miljoen euro

Bezig met laden …