voetbalzone

‘Ik zou misschien zelf miljonair kunnen worden, ik kan nog tien jaar mee’

Robin Bruggeman11 apr 2018, 08:00
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2018, 08:00
Advertentie

De Oranje Leeuwinnen stonden afgelopen zomer door het EK in eigen land te winnen in het middelpunt van de belangstelling en ook de WK-kwalificatieduels die de ploeg de afgelopen maanden heeft gespeeld worden nog steeds druk bezocht. Tegenover die toegenomen interesse, mag ook wel wat staan, zo gaf spits Vivianne Miedema in een eerder stadium aan.

Zij maakte zich onlangs sterk voor een betere beloning voor de speelsters van het Nederlands elftal en geeft aan dat dat inmiddels is geregeld met de KNVB: “Ik denk dat het een goed statement is geweest, dat het ons heeft geholpen. En als je ziet hoe het leeft, dan mag je daar ook voor beloond worden. Niemand van ons is begonnen voor het geld, maar waarom zouden wij niet beloond mogen worden?”, vertelt ze in gesprek met Voetbal International.

De beloningen in het vrouwenvoetbal liggen aanmerkelijk lager dan bij de mannen, al denkt Miedema dat het mogelijk wel een aantal speelsters gaat lukken om miljonair te worden: “Ja, wie weet lukt het een van ons. Ik zou het misschien zelf ook kunnen zijn aan het einde van mijn carrière. Ik ben pas 21 en kan nog tien jaar mee. Maar bovenal zijn de verschillen te groot.”

De spits van Arsenal, die dinsdagavond met Oranje met 0-2 te sterk was voor Ierland, ziet dat de helft van de selectieleden er goed van kan leven, terwijl de andere helft moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen: “Maar geloof mij nou, niemand van ons zit boven de twee ton per jaar.”

Bezig met laden …