voetbalzone

‘Ik zou Van Gaal in januari echt geen geld geven, geen enkele cent’

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2015, 09:10
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2015, 09:10
Advertentie

Na zes wedstrijden op rij zonder overwinning is het maar de vraag of Louis van Gaal de Kerst gaat halen als manager van Manchester United. Norwich City bezorgde de miljoenenploeg van Van Gaal zaterdag de derde opeenvolgende nederlaag en het eerste thuisverlies van het seizoen. De 1-2 overwinning op Old Trafford was niet eens onverdiend. Volgens Tony Cottee zal de directie maar één oplossing zien: het congé van de Nederlander.

voetbalzone

“Een beslissing over de positie van de manager zal niet lang op zich laten wachten”, vertelde de oud-aanvaller en nu televisiecommentator in gesprek met Sky Sports. “Zeker als de resultaten niet snel veranderen. Manchester United is normaliter een club die geen overhaaste beslissingen neemt. Maar op een moment moet je de knoop doorhakken. Er staan twee belangrijke wedstrijden op het programma, tegen Stoke City en Chelsea. Dus ik verwacht niet dat ze nog voor het einde van het kalenderjaar iets zullen doen.”

“Maar het is nu gewoon niet goed genoeg.” Manchester United neemt momenteel een vijfde stek in, met liefst negen punten minder dan lijstaanvoerder Leicester City. Onder leiding van Van Gaal, die sinds medio 2014 voor de selectie staat, gaf de Old Trafford-club meer dan driehonderd miljoen euro aan nieuwe spelers uit. Dat leidde niet tot meer prijzen of aanzienlijk betere resultaten. “Een groot deel van het geld is gewoon verspild. Ik zou Van Gaal in januari echt geen geld geven, geen enkele cent. De huidige spelers halen hun niveau niet en de druk op de schouders van Anthony Martial is veel te groot.”

Cottee zag zaterdag zelf hoe Manchester United via de zijkanten probeerde te voetballen, maar dat er niemand in het strafschopgebied stond. De ploeg van Van Gaal had slechts twee schoten op doel. “Het ontbreekt aan een Javier Hernández of James Wilson om simpele doelpunten te maken. Er was gewoon niemand in the box en dat is echt een groot probleem. Ik weet niet waar Manchester United als club heen wil.” Hernández werd afgelopen zomer aan Bayer Leverkusen verkocht en is tot een van de revelaties van de Bundesliga uitgegroeid. Wilson mocht deze maand op huurbasis naar Brighton & Hove Albion.

Bezig met laden …