voetbalzone

Ilie herstart actieve carrière in Tsjetsjenië

24 feb 2009, 18:51
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2009, 18:51
Advertentie
Adrian Ilie heeft zijn voetbalcarrière weer nieuw leven ingeblazen. De voormalig spits van onder meer Steaua Boekarest en Valencia had drie jaar geleden zijn schoenen aan de wilgen gehangen. Het Tsjetsjeense Terek Grozny meldt echter dinsdagmiddag op haar officiële site dat de 34-jarige Roemeen per direct aan de selectie is toegevoegd.

In de verklaring op het digitale thuis geeft Terek-voorzitter Haidar Aljánov zijn toelichting.“Hij vertelde mij dat hij gestopt was met voetbal omdat hij een jaar lang met een blessure sukkelde, maar dat hij graag zijn voetbalcarrière wilde herstarten. Hij zei dat hij meerdere aanbiedingen had van Europese clubs.”

De Roemeens international, die werkzaam was als technisch drecteur van Steaua, heeft zich inmiddels al aangesloten bij de trainingen. “Ik weet zeker dat hij van toegevoegde waarde zal zijn voor het team. Hij is momenteel al aan het trainen en zijn vorm aan het hervinden. Hij zei me dat hij heel graag bij Terek wilde spelen”, aldus de voorzitter.

Ilie, die ook wel De Cobra werd genoemd, was actief op twee Europees kampioenschappen (1996, 2000) en één Wereldkampioenschap (1998). Hij kwam in totaal 55 maal in actie voor zijn land en kwam dertien keer tot scoren.
Bezig met laden …