voetbalzone

Iliev, Makriev en Stoyanov kiezen anders dan Berbatov wel voor rentree

Erik van Dam25 sep 2010, 12:07
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 12:07
Advertentie

Bulgaars bondscoach Lothar Matthäus heeft Valentin Iliev (Universitatea Craiova), Dimitar Makriev (MS Ashdod) and Ivan Stoyanov (Alania) teruggehaald bij de Bulgaarse nationale ploeg. Het drietal stopte in mei als international na een ruzie met de toenmalige coach Stanimir Stoilov. Met 27 interlands beschikt het trio nog niet over heel ervaring bij hun nationale team.

/

Matthäus liet bij zijn aanstelling al weten dat hij ook Dimitar Berbatov wil overhalen terug te keren bij de ploeg. De speler van Manchester United heeft binnenkort een gesprek met de nieuwe bondscoach. Het is echter de vraag wat dat gesprek zal opleveren; Berbatov verkeert in goede vorm sinds hij de nationale ploeg vaarwel zei en erkende later dat hij zich daardoor beter voelde.

In zijn eerste selectie nam de Duitse trainer ook doelman Nikolai Mihaylov van FC Twente op. PSV'er Stanislav Manolev is nog geblesseerd. Bulgarije speelt op 8 oktober in de EK-kwalificatiereeks tegen Wales; pas vijf maanden later is de eerstvolgende interland. Bulgarije verloor haar eerste twee duels van Engeland (4-0) en Montenegro (1-0).

Bezig met laden …