voetbalzone

Illarramendi gepresenteerd bij Real: 'Dit is een unieke kans voor mij'

Bart Kruyt13 jul 2013, 13:46
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2013, 13:46
Advertentie

Asier Illarramendi mag zich officieel speler van Real Madrid noemen. De Spaanse recordkampioen maakte vrijdag al bekend dat de middenvelder zou worden overgenomen van Real Sociedad, maar Illarramendi was toen nog niet medisch gekeurd. Zaterdagochtend onderging hij de verplichte tests en omdat er geen problemen aan het licht kwamen, werd hij rond 13:00 uur gepresenteerd.

/

Illarramendi is de derde nieuwkomer van Real voor het volgende seizoen, na Isco en Daniel Carvajal, en gaat bij zijn nieuwe club met rugnummer 24 spelen. "Dit is een speciale dag voor mij", zei de defensieve middenvelder in het Santiago Bernabéu. "Een paar dagen geleden hoorde ik voor het eerst dat dit zou kunnen gebeuren. Dit is een unieke kans voor mij, bij een grote club."

"De beslissing om te vertrekken bij Real Sociedad is niet gemakkelijk geweest voor mij", vervolgde Illarramendi, die ongeveer 38 miljoen euro schijnt te hebben gekost. Daarmee lost hij Xabi Alonso af als duurste Spaanse aankoop ooit van Florentino Pérez. "Ik kwam als kind bij Sociedad en ben alle mensen die daar werken dankbaar. Maar ik kon de kans om deel uit te maken van de selectie van Real Madrid niet laten schieten. Ik zal alles geven voor deze club en hoop dat we veel successen zullen beleven."

Bezig met laden …