voetbalzone

Illarramendi had moeite om ‘onweerstaanbaar’ aanbod Real te accepteren

Erik van Dam12 jul 2013, 14:00
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2013, 14:00
Advertentie
/

Real Madrid liep enkele weken geleden Neymar mis, nadat de Braziliaanse aanvaller voor Barcelona koos. Voorzitter Florentino Pérez zat vervolgens bepaald niet stil en trok achtereenvolgens Daniel Carvajal (6,5 miljoen euro) en Isco (27 miljoen euro) aan. Vrijdag kwam daar ook Asier Illarramendi bij: voor hem wordt 38,8 miljoen euro betaald aan Real Sociedad. Illarramendi maakt met dubbele gevoelens de overstap.

De 23-jarige middenvelder verlaat Baskenland na 12 mooie jaren voor een contract van 6 seizoenen in de hoofdstad. “Tijdens mijn vakantie werd ik op de hoogte gebracht van de belangstelling. Er is daarna contact geweest, maar de enige mensen met wie ik gesproken heb zijn mijn zaakwaarnemers geweest. Met hen sprak ik, we hebben naar de aanbieding gekeken en gezegd ‘dit is een unieke en onweerstaanbare aanbieding’”, liet Illarramendi vrijdag weten tijdens de persconferentie van Sociedad.

“Ik voel de kleuren van La Real in mij en zal altijd een fan van deze club blijven”, zei hij liefdevol richting iedereen die Sociedad een warm hart toedraagt. “Ik heb geworsteld met het nemen van een besluit, na twaalf jaar bij deze club was dat niet eenvoudig. Ik ben hier als kind gekomen en opgegroeid tot een man. Ik ben wie ik dankzij La Real. Ik wil iedereen enorm bedanken. De directie, de trainers in al mijn teams, mijn teamgenoten… ik wens iedereen het beste”, aldus Illarramendi.

Bezig met laden …