voetbalzone

‘Immens teleurgesteld’ Stoke City kan Shaqiri niet laten debuteren

Erik van Dam14 aug 2015, 18:59
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2015, 18:59
Advertentie

Stoke City legde deze week een recordsom op tafel om Xherdan Shaqiri aan te trekken. De Engelsen betaalden 16,9 miljoen euro aan Internazionale voor de vleugelspeler, maar hij zal zaterdag niet meteen zijn debuut maken tegen Tottenham Hotspur. Shaqiri moet namelijk een schorsing van één wedstrijd uitzitten die hij meeneemt uit Milaan.

voetbalzone

Shaqiri verliet de Italiaanse velden met een Coppa Italia-schorsing van één duel op zak. Stoke laat op de clubwebsite weten dat het de gang van zaken betreurt en had gehoopt dat Shaqiri de schorsing zou mogen uitzitten in een wedstrijd in een van de Engelse bekertoernooien: de FA Cup of de Capital One Cup. De FIFA heeft echter besloten dat de schorsing voor alle competities geldt en dus ontbreekt Shaqiri zaterdag.

“Ondanks de immense teleurstelling van zowel de club als de speler, zien we ernaar uit dat Shaqiri in actie kan gaan komen zodra hij van zijn schorsing verlost is”, geeft Stoke aan in het statement. De ontmoeting met Norwich City op speeldag drie in de Premier League zal de eerstvolgende kans zijn voor de Zwitser om zijn debuut te maken voor the Potters.

Bezig met laden …