voetbalzone

Imposante reeks Arsenal lijkt te eindigen: 'Waren ze tv aan het kijken?'

Daniel Cabot Kerkdijk05 nov 2015, 06:53
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2015, 06:53
Advertentie

Voor het eerst sinds het seizoen 1999/00 dreigt Arsenal de groepsfase van het Champions League-toernooi niet te overleven. De ploeg van Arsène Wenger leed woensdagavond een kansloze nederlaag bij Bayern München: 5-1. Alleen als de Londenaren zelf twee keer winnen en Olympiacos twee keer verliest, wordt de knock out-fase bereikt. Beide ploegen staan op de laatste speeldag tegenover elkaar, op Griekse bodem.

voetbalzone

"Bayern verdient alle lof, maar wij hebben het hen ook wel gemakkelijk gemaakt", vertelde Wenger na afloop van de zeperd in de Allianz Arena. "Verdedigend was het dramatisch bij ons. We hebben extreem slecht verdedigd. Het is nog steeds mogelijk om ons te plaatsen. De kans is niet groot, maar er is nog wel een kans." Arsenal heeft zes punten minder dan Bayern en Olympiacos en evenveel punten als Dinamo Zagreb. Zelfs eventuele overwintering in de Europa League is zodoende nog niet zeker.

Emmanuel Petit keek de verrichtingen van Arsenal in Beieren hoofdschuddend aan. "Het is altijd hetzelfde liedje", zo claimde de oud-middenvelder, die zelf in het verleden voor the Gunners uitkwam. "Als ze met de rug tegen de muur staan, dan laten ze hun karakter zien. Ze speelden thuis goed tegen Bayern, en ook tegen Manchester United. Maar Arsenal zou elke wedstrijd zo moeten benaderen."

"Organisatie en discipline, daar moet de focus op liggen", stelde Petit, die namens BT Sport werkzaam is als commentator. "Dat ontbeerde Arsenal." De Fransman keek zijn ogen uit bij de 5-1 van Bayern. Douglas Costa rukte met gemak vanaf eigen helft op, waarna Thomas Müller de eindstand bepaalde. "Er stonden zes man rondom Douglas, maar het waren toeschouwers. Waren ze tv aan het kijken?"

Bezig met laden …