voetbalzone

'In acht minuten tijd verliezen we dertig-veertig procent van de omzet'

Matthijs van Laar20 jun 2015, 17:44
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2015, 17:44
Advertentie
voetbalzone

NAC Breda leek schadeloos door de play-offs om promotie/degradatie heen te rollen, maar in het laatste thuisduel tegen Roda JC Kerkrade ging het toch nog mis. Ondanks een 0-1 zege in de heenwedstrijd, gaf het elftal van Robert Maaskant de goede uitgangspositie uit handen. De Brabanders verdwenen daarmee voor het eerst in vijftien jaar uit de Eredivisie.

Op sportief vlak een drama, maar ook achter de schermen werd er zachtjes gehuild. Directeur Justin Goetzee weet dat de broekriem flink moet worden aangehaald. "Wij gaan geen onverantwoorde risico's nemen, dat zit niet in mijn strategie. We moeten vooral niet in paniek raken", zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

Dat neemt niet weg dat NAC op financieel gebied aan jasje uit zal moeten doen. "In acht minuten tijd verliezen we dertig-veertig procent van de omzet", wijst hij op de late goal van Roda JC in de verlenging, waardoor de Limburgers promotie afdwongen. "We hebben financieel en operationeel een topjaar gedraaid, maar dat valt in het niet bij de degradatie."

Bezig met laden …