voetbalzone

'In Argentinië zijn we echt gek, we hebben Messi en toch klagen we'

Matthijs van Laar24 dec 2015, 20:27
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2015, 20:27
Advertentie
voetbalzone

Paulo Dybala mocht vanwege zijn roots ook uitkomen voor de nationale teams van Polen en Italië, maar de spelmaker van Juventus kende geen enkele twijfel. Hij koos voor geboorteland Argentinië en legt in La Repubblica uit waarom. “Ik voel me honderd procent Argentijns, ook al zie ik er met mijn lichte ogen buitenlands uit”, grapt hij.

Van twijfel was dus geen enkele sprake bij de 22-jarige speler, die in 2012 overstapte van het Argentijnse Instituto naar Palermo. “Ik heb er ook niet lang over nagedacht. Ik weet dat ik in Italië of Polen minder concurrentie zou hebben gehad, maar ik wil voor Argentinië spelen. Ik zou me niet op mijn gemak hebben gevoeld bij een nationale ploeg die niet voelt als mijn thuis, bij het horen van een ander volkslied en het verdedigen van kleuren die niet de mijne zijn.”

“Mijn vriend Franco Vázquez (speler van Palermo, red.) heeft een Italiaanse moeder. Ik heb alleen een Italiaans paspoort dankzij een overgrootmoeder die ik niet eens ken. Franco voelt zich Italiaan, ik niet”, aldus Dybala, die in eigen land vaak wordt vergeleken met Lionel Messi. Dat doet hem goed, maar het verschil is nog altijd enorme groot, beseft hij.

“Ik bestudeer Messi. Hem ontmoeten is de enige droom die ik nog heb. Toen ik bij Argentinië meedeed, was hij er niet.” Dybala is onder de indruk van de Barcelona-ster. “Voor ons Argentijnen is hij een referentiepunt. Hij wordt aangevallen omdat hij nooit het WK heeft gewonnen. We hebben Diego Maradona gehad, nu Messi en toch klagen we. Ongelooflijk eigenlijk, we zijn echt gek.”

Bezig met laden …