voetbalzone

In beeld: 26 bekende profs die werden opgeleid bij AFC

Robin Bruggeman09 dec 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2016, 07:15
Advertentie
In beeld: 26 bekende profs die werden opgeleid bij AFC
De Amsterdamse voetbalvereniging AFC levert relatief veel voetballers af aan betaaldvoetbalorganisaties (BVO’s). Ieder jaar zijn dat er tussen de 20 en 25. 22 bekende namen die het geschopt hebben tot het profvoetbal, zie je in onze fotospecial! Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Dion Malone kwam in de jeugd van AFC en DWS uit en brak daarna door bij Almere City.
Kenny Teijsse begon bij AFC en belandde via FC Utrecht in het profvoetbal.
Daniel van Son bewandelde een vergelijkbaar pad als Kenny Teijsse en ging van AFC via de jeugd van FC Utrecht naar FC Volendam.
Mart Lieder speelde naast AFC in de jeugd van onder meer Hollandia en FC Purmerend en is tegenwoordig actief bij FC Eindhoven.
De inmiddels gestopte Daniël de Ridder brak door bij Ajax en droeg daarna het shirt van onder meer Celta de Vigo, Birmingham City en Wigan Athletic. SC Cambuur was zijn laatste club.
Daryl van Mieghem werd kampioen met AFC, voordat hij bij Heracles Almelo instroomde in het profvoetbal. Na periodes bij Telstar en Excelsior is hij inmiddels weer terug in Twente.
Djavan Anderson stapte van AFC over naar de jeugd van Ajax, maar speelde daar nooit een wedstrijd in de hoofdmacht. Na een periode bij AZ komt hij alweer twee jaar uit voor SC Cambuur.
De in Paramaribo geboren Dwight Tiendalli brak door in het profvoetbal bij FC Utrecht en speelde daarna voor onder meer Feyenoord, FC Twente en Swansea City. Momenteel zit hij zonder club.
Florian Jozefzoon stapte eveneens van AFC over naar de jeugd van Ajax. De aanvaller speelt sinds 2013 voor PSV.
Frank Wiafe diende een flink aantal clubs en ging in 2014 bij de amateurs van Achilles ’29 en later FC Lienden aan de slag. Afgelopen zomer keerde hij bij Fortuna Sittard terug in het profvoetbal.
Ridgeciano Haps ging via AFC naar AZ, waar hij de afgelopen seizoenen definitief is doorgebroken.
Derrick Luckassen ging eveneens van AFC naar AZ, waar hij twee jaar geleden zijn debuut maakte.
Malcolm Esajas debuteerde in het profvoetbal bij MVV Maastricht en speelde daarna nog voor ADO Den Haag, RKC Waalwijk en FC Den Bosch.
Mickey van der Hart is de volgende in het rijtje met voetballers van AFC die doorstroomden naar de jeugd van Ajax. De keeper verdedigt inmiddels het doel van PEC Zwolle.
Mitchell te Vrede ging van de jeugd van AFC naar de jeugd van AZ en belandde daarna via Excelsior bij Feyenoord. De spits speelt inmiddels voor sc Heerenveen.
Thom Haye ging eveneens van AFC naar AZ. Hij speelt sinds afgelopen zomer voor Willem II.
Fins international Thomas Lam is via AZ en PEC Zwolle bij Nottingham Forest beland.
Tim Receveur ging van AFC naar de jeugd van Ajax, waarna hij bij AGOVV Apeldoorn zijn debuut in het profvoetbal maakte. De middenvelder speelt sinds afgelopen zomer na drie jaar Almere City voor VVV-Venlo.
Edwin Gyasi is de volgende in het rijtje spelers die van AFC naar Alkmaar trokken. De aanvaller speelde na zijn vertrek bij AZ nog voor onder meer FC Twente en Roda JC Kerkrade en komt sinds afgelopen zomer uit voor het Noorse Aalesunds.
Fabian Sporkslede debuteerde bij Ajax in het betaald voetbal en is na omzwervingen langs Chievo Verona en Lupa Roma sinds afgelopen zomer actief voor NAC Breda.
Javier Vet kwam via de jeugd van AFC bij FC Dordrecht terecht. De middenvelder speelt sinds vorig jaar voor Almere City.
Daley Blind speelde drie jaar in de jeugd van AFC voordat hij overstapte naar Ajax.
Carel Eiting werd al vroeg ontdekt bij AFC en maakte op jonge leeftijd de overstap naar Ajax.
Oussama Assaidi werd weggestuurd uit de jeugdopleiding van AZ en ging voetballen bij AFC. Vanuit daar vertrok hij naar DWS om vervolgens bij FC Omniworld door te breken in het betaalde voetbal.
Justin Kluivert maakte onlangs zijn debuut in de Jupiler League. Voor hij in de jeugdopleiding van Ajax terechtkwam, droeg hij het shirt van AFC.
Furdjel Narsingh, broef van PSV'er Luciano Narsingh, speelde in zijn jonge jaren voor AFC.
Bezig met laden …