voetbalzone

In beeld: 30 bekende profs die werden opgeleid bij AVV Zeeburgia

Yanick Vos28 nov 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2016, 07:15
Advertentie
In beeld: 30 bekende profs die werden opgeleid bij AVV Zeeburgia
De Amsterdamse voetbalvereniging Zeeburgia is de club die de meeste voetballers aflevert bij Betaald Voetbal Organisaties. Ieder jaar zijn dat er tussen de 20 en 25. De dertig bekendste namen die het geschopt hebben tot het profvoetbal, zie je in deze fotospecial.
Oussama Assaidi meldde zich op jonge leeftijd aan bij Zeeburgia. Hij werd opgepikt door AZ, waarna hij naar FC Omniworld vertrok. Door een succesvolle periode bij sc Heerenveen verdiende hij een droomtransfer naar Liverpool.
Fred Benson
Ouasim Bouy kwam op jonge leeftijd terecht in de jeugdopleiding van Zeeburgia. In 2005 werd hij naar Ajax gehaald. Vanuit de opleiding van Ajax maakte hij de overstap naar Juventus. Tegenwoordig is hij uitgeleend aan Palermo.
Lorenzo Burnet
Mitchell Donald verdedigde eerst de clubkleuren van FC Bijlmer alvorens hij naar Zeeburgia ging. Hij mocht naar Ajax wist zelfs het eerste elftal te halen. Tegenwoordig speelt hij voor Rode Ster Belgrado.
Joshua Brenet
Dabney Dos Santos werd als jeugdspeler van Zeeburgia opgemerkt door AZ. Vanuit de C2 doorliep hij de jeugdopleiding van de Alkmaarders en debuteerde in 2014.
Raymond Gyasi
Timothy Fosu-Mensah begon bij Zeeburgia en werd al snel opgehaald door Ajax. Nog voordat hij het eerste elftal haalde werd hij overgenomen door Manchester United.
Calvin Jong-A-Pin
Danzell Gravenberch speelde zich bij Zeeburgia in de kijker bij Ajax. Daar doorliep hij verder zijn jeugdopleiding als spits. Pas op latere leeftijd werd hij verdediger en in die rol speelt hij nu voor Reading.
Jeffrey Kooistra
Adam Maher speelde bij Zeeburgia toen AZ door hem overtuigd raakte. De middenvelder mocht naar Alkmaar komen en brak daar door. PSV nam hem voor 6,5 miljoen euro over. Maher staat nog altijd onder contract in Eindhoven, maar is dit seizoen uitgeleend aan Osmanlispor.
Gerard van der Lem
Queensy Menig maakte in 2007 de overstap van Zeeburgia naar Ajax.
Stanley Menzo
Ben Haverkort speelde voor Ajax, Telstar, SC Cambuur en FC Emmen. Daarna ging hij aan de slag als scheidsrechter.
Aschraf El Mahdioui
Rydell Poepon scoorde aan de lopende band bij Zeeburgia en dat bleef niet onopgemerkt bij Ajax. Het eerste elftal van Ajax zou Poepon nooit halen.
Barry Hulshoff
Oussama Tannane mocht op zijn negende van Zeeburgia naar Ajax. Na anderhalf jaar werd hij weggestuurd bij de Amsterdammers. Via FC Utrecht en PSV kwam hij terecht bij sc Heerenveen. In Friesland debuteerde hij in het eerste elftal.
Hans Mulder
Kenny Tete verliet Zeeburgia in 2005 om voor Ajax te gaan voetballen.
Adham el Idrissi
Marko Vejinovic speelt tegenwoordig voor Feyenoord, maar heeft een verleden in Amsterdam. Hij begon met voetballen bij Zeeburgia en werd opgepikt door Ajax. Via FC Utrecht kwam hij uiteindelijk bij AZ terecht, waar hij debuteerde in het betaalde voetbal.
Khalid Sinouh
Nordin Wooter is sinds 2008 gestopt met voetballen, maar werd als jonkie aan de opleiding van Ajax toegevoegd. Hij werd twee keer kampioen met Ajax en won zelfs de Champions League.
Sander Keller
Marvin Zeegelaar kon vanuit Zeeburgia kiezen uit Ajax, HFC Haarlem en FC Volendam. De Volendammers werden het meest concreet. Later zou hij alsnog terechtkomen in de jeugdopleiding van Ajax.
Ryan Donk
Bezig met laden …