voetbalzone

In beeld: 25 bekende voetbalnamen die door Red Bull werden gekocht

Yanick Vos02 dec 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2016, 07:15
Advertentie
In beeld: 25 bekende voetbalnamen die door Red Bull werden gekocht
Red Bull is meer dan allleen een energiedrankje, want het concern is ook de grote sponsor van vijf voetbalclubs. Het gaat om Red Bull Salzburg, de New York Red Bulls, Red Bull Ghana, Red Bull Brasil en RB Leipzig. Red Bull investeert gretig in die ploegen en in deze fotospecial zijn derhalve voetballers te vinden die door Red Bull werden gekocht en bij een van de bovengenoemde clubs werd gestald. Reageren? Ga naar onze Facebook-pagina!
Sadio Mané – Deze aanvallende middenvelder kennen de meesten door zijn tijd bij Southampton en transfer die hij afgelopen zomer maakte naar Liverpool voor ruim 41 miljoen euro. Maar Mané speelde voor zijn periode in Engeland voor Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse topclub telde in de zomer van 2012 vier miljoen euro voor hem neer. Hij werd voor vijftien miljoen euro verkocht aan the Saints.
Oliver Burke - De negentienjarige rechtsbuiten uit Schotland maakte afgelopen zomer voor minimaal 17,5 miljoen euro de overstap van Nottingham Forest naar RB Leipzig. De Schot werd ook gelinkt aan clubs als Bayern München, Arsenal, Liverpool, Liverpool, Sunderland, West Ham United en Tottenham Hotspur.
Timo Werner – Deze twintigjarige spits komt uit de jeugdopleiding van VfB Stuttgart. Afgelopen zomer telde RB Leipzig tien miljoen euro voor hem neer. Met zeven doelpunten in twaalf competitiewedstrijden brengt deze Duits jeugdinternational zijn geld vooralsnog op. Hij werd vorige maand nog in verband gebracht met een transfer naar Bayern München.
Kevin Kampl – De Sloveens international draagt vandaag de dag het shirt van Bayer Leverkusen en is afkomstig van Borussia Dortmund, maar speelde tussen 2012 en 2015 voor Red Bull Salzburg, dat drie miljoen euro voor hem op tafel legde.
Davie Selke – De boomlange spits speelde in de jeugdopleiding van TSG Hoffenheim voordat hij overstapte naar Werder Bremen. Vorig jaar besloot RB Leipzig de pas 21-jarige aanvaller in te lijven, daar was toen acht miljoen euro voor over.
David Mendes da Silva – AZ verkocht deze Nederlandse middenvelder in de zomer van 2010 voor 2,5 miljoen euro aan Red Bull Salzburg. Na een tijdje zonder club te hebben gezeten kwam hij bij Panathinaikos terecht, om afgelopen zomer terug te keren bij Sparta Rotterdam.
Naby Keïta – Dat men bij Red Bull overtuigd is van de kwaliteiten van deze 21-jarige middenvelder, blijkt wel uit de transfersom die RB Leipzig afgelopen zomer op tafel legde. Hij kwam voor vijftien miljoen euro over van Red Bull Salzburg.
Leonardo – We kennen hem in Nederland allemaal. Deze Braziliaan speelde voor Feyenoord, Ajax en NAC Breda. Na hem eerder al te hebben uitgeleend aan Red Bull Salzburg, verkochten de Bredanaars hem in de zomer van 2012 voor honderdduizend euro aan de Oostenrijkers.
Omer Damari – De 27-jarige centrumspits werd begin vorig jaar door RB Leipzig voor zeven miljoen euro overgenomen van Austria Wien. Na een halfjaar werd hij uitgeleend aan Red Bull Salzburg en afgelopen zomer maakte hij de overstap naar de New York Red Bulls. Eind december keert hij terug naar Leipzig, waar zijn contract doorloopt tot medio 2018.
Massimo Bruno – In juli 2014 maakte deze Belgische middenvelder met een Italiaanse achtergrond de overstap van Anderlecht naar RB Leipzig voor vijf miljoen euro. Na een uitleenperiode bij zustervereniging Red Bull Salzburg is hij afgelopen zomer op huurbasis teruggekeerd bij Anderlecht.
Emil Forsberg – De Zweeds international kwam vorig jaar over van Malmö FF en maakt dit seizoen bijzonder veel indruk in de Bundesliga. De 3,7 miljoen euro die RB Leipzig voor hem betaalde, heeft de club dankzij zijn doelpunten en vooral uitstekende spel al terugverdiend.
Yussuf Poulsen – De 22-jarige Deense aanvaller speelt al drie jaar voor RB Leipzig. In 2013 kwam hij voor 1,3 miljoen euro over van Lyngby BK. Met pas een doelpunt in twaalf competitieoptredens zal hij niet tevreden zijn.
Munas Dabbur – De spits is afkomstig van Maccabi tel Aviv. Grasshoppers pikte hem begin 2014 voor 400.000 euro op en verkocht hem afgelopen zomer voor liefst zes miljoen euro aan Red Bull Salzburg. Met nog maar twee doelpunten in veertien wedstrijden kan hij vooralsnog niet aan de hoge verwachtingen voldoen.
Andreas Ivanschitz – De 33-jarige aanvallende middenvelder werkt zijn wedstrijden tegenwoordig af namens Seattle Sounders, maar droeg in het verleden het shirt van Red Bull Salzburg. In 2006 maakte hij voor vier miljoen euro de overstap van Rapid Wien naar Salburg.
Alan – De Braziliaanse buitenspeler speelde tussen 2010 en 2015 voor Red Bull Salzburg, dat 3,5 miljoen euro voor hem betaalde aan zijn vorige club Desportivo Brasil. Hij verdient zijn geld tegenwoordig in China, bij Guangzhou Evergrande.
Atinc Nukan – In de zomer van vorig jaar verkocht Besiktas deze 23-jarige mandekker voor zes miljoen euro aan RB Leipzig, de meest gehate club van Duitsland. Sinds afgelopen zomer is Nukan weer actief voor de Turkse topclub, dit keer op huurbasis.
Dayot Upamecano – Toen deze mandekker zestien was, was Red Bull Salzburg al overtuigd en legde 2,2 miljoen euro op tafel om hem over te nemen van Valenciennes.
Barry Opdam – Na twaalf jaar AZ was Opdam wel toe aan een buitenlands avontuur. Red Bull Salzburg had wel oren naar zijn komst en maakte anderhalf miljoen euro over naar de Alkmaarders.
Johan Vonlanthen – Deze Zwitserse aanvaller werd door PSV naar Nederland gehaald. Maar in Eindhoven kwam hij nooit echt uit de verf. Na uitleenperiodes bij Brescia en NAC Breda verkochten de Eindhovenaren hem voor 800.000 euro Red Bull Salzburg.
Marc Janko – We kennen deze spits in Nederland vanuit zijn periode bij FC Twente. De Tukkers kochten hem in 2010 voor zeven miljoen euro van Red Bull Salzburg, dat hem eerder voor drie miljoen had opgepikt bij Admira Wacker.
Jonatan Soriano – Deze Spanjaard speelt sinds 2012 voor Red Bull Salzburg, dat hem voor een schamele 500.000 euro overnam van Barcelona.
Duje Caleta-Car – Deze mandekker kwam vorig jaar als jonkie binnen bij Red Bull Salzburg, maar speelde zicht meteen in de basis. Hij kwam voor een onbekend bedrag over van Liefering.
Tim Cahill – In 2012 was de Australische middenvelder toe aan een nieuw avontuur buiten Europa. New York Red Bulls had wel oren naar zijn komst en legde 1,25 miljoen euro op tafel.
Gonzalo Verón – Deze 26-jarige spits maakt zijn doelpunten vandaag de dag voor New York Red Bulls. De club uit de Verenigde Staten kocht hem anderhalf jaar geleden voor twee miljoen euro van San Lorenzo.
Bernardo – Vlak voor het sluiten van de transfermarkt maakte deze verdediger voor zes miljoen euro de overstap van Red Bull Salzburg naar Leipzig. In Oostenrijk was hij pas een halfjaar actief, nadat hij voor een onbekend bedrag werd overgenomen van het Braziliaanse Ponte Preta. Sinds eind oktober staat de 21-jarige rechtsback aan de kant met schade aan zijn meniscus.
Bezig met laden …