voetbalzone

In beeld: de aanvallende mogelijkheden van Peter Bosz bij Ajax

Bart Kruyt09 jul 2016, 11:00
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2016, 11:00
Advertentie
In beeld: de aanvallende mogelijkheden van Peter Bosz bij Ajax
Sheraldo Becker (21) lijkt niet op een kans van Peter Bosz te hoeven rekenen, maar is terug van een verhuurperiode bij PEC Zwolle en staat dus tot de beschikking van de Ajax-trainer.
Robert Muric (20) speelde in het afgelopen seizoen een paar sterke wedstrijden in de Jupiler League en mocht al debuteren in de Eredivisie. Wordt dit het jaar van zijn doorbraak?
Vaclav Cerny (18) had al een basisplaats in de mislukte kampioenswedstrijd van Ajax en hoopt komend seizoen een vaste waarde te kunnen worden in het eerste elftal.
Anwar El Ghazi (21) was niet tevreden over zijn rol in de laatste weken van het afgelopen seizoen en wil onder Peter Bosz zijn basisplaats terug veroveren.
Arek Milik (22) wordt in de wandelgangen in verband gebracht met een transfer, maar Ajax wil de Pools international niet zomaar laten gaan en sluit een langere samenwerking zeker niet uit.
Mateo Cassierra (19) werd deze transferperiode overgenomen van Deportivo Cali. De Colombiaanse spits zal maandag voor het eerst kennis maken met zijn nieuwe ploeggenoten.
Richairo Zivkovic (19) lijkt voor zijn laatste kans bij Ajax te vechten en maakte op het trainingskamp in Oostenrijk al indruk met vijf doelpunten (!) bij een 6-1 zege tijdens een partijspel op de training.
Kasper Dolberg (18) is ook aangesloten bij de Ajax-selectie en hoewel het de bedoeling is dat hij bij de groep blijft, zal de Deen komend seizoen waarschijnlijk toch vooral in de Jupiler League voetballen.
Lasse Schöne (30) had in het afgelopen seizoen maar bij twaalf competitiewedstrijden een basisplaats en denkt daarom na over een vertrek. Zijn contract loopt nog maar een jaar door.
Amin Younes (22) was in zijn debuutseizoen misschien wel de beste aanvaller van Ajax en lijkt voor het aankomende seizoen dan ook wel zeker te zijn van een plek bij de eerste elf.
Daley Sinkgraven (21) speelde onder Frank de Boer een aantal wedstrijden als valse linksbuiten, maar heeft aangegeven dat hij toch echt voor een plek op het middenveld wil gaan. Desondanks zou hij een optie kunnen zijn voor Peter Bosz als stand-in voor Amin Younes.
Vince Gino Dekker (19) staat al een tijdje bekend als een groot talent, maar moet zijn debuut voor Jong Ajax in de Jupiler League nog maken. Toch zal Peter Bosz de buitenspeler alvast in de gaten houden.
Bezig met laden …