voetbalzone

In beeld: de akkefietjes van Colin Kazim-Richards bij Feyenoord

Gijs Freriks19 jan 2016, 07:15
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 07:15
Advertentie
In beeld: de akkefietjes van Colin Kazim-Richards bij Feyenoord
Augustus 2014 - Feyenoord huurt Colin-Kazim Richards voor één seizoen van Bursaspor, met een optie tot koop. De aanvaller gaat in Rotterdam spelen met rugnummer vijftien en debuteert op 13 september in de wedstrijd tegen Willem II.
November 2014 - Tonny Vilhena neemt het Kazim kwalijk dat laatstgenoemde tijdens het duel met FC Dordrecht voor eigen succes gaat. Er volgt een felle woordenwisseling. “Dat is inherent aan voetbal. Als er geen emotie meer is... Dit is van alle tijden”, legt coach Fred Rutten uit.
Januari 2015 – Kazim ruziet tijdens en na de wedstrijd tegen Ajax met doelman Jasper Cillessen. “Hij praatte bovendien steeds tegen de verkeerde persoon. Hij speelde baby-games en passeerde een grens. Ik weet zeker dat jullie camera’s kunnen zien wat hij heeft gezegd”, aldus Kazim.
Februari 2015 – Kazim geeft Sander Fischer van Excelsior een tik in het gezicht en ontsnapt aan een rode kaart. Er wordt ook geen onderzoek ingesteld.
April 2015 – Feyenoord besluit de koopoptie in het contract van Kazim te lichten. De voormalig international tekent een contract tot de zomer van 2017. Hij staat op 11 doelpunten in 25 competitiewedstrijden.
Mei 2015 - Colin Kazim-Richards deelt in de spelerstunnel een klap uit aan Zakaria Labyad van Vitesse. “Als hij echte ballen had, moet hij niet buiten het veld komen praten. Grote mond buiten het veld, pussy binnen het veld. Als een jongen van twee meter je een vrije klap kan geven en je dan nog niet ligt, dan ben je gewoon een pussy. Dan moet je liggen, toch?”, sprak Labyad.
Augustus 2015 – Mitchell te Vrede heeft gezegd dat hij niet begrijpt waarom Kazim bij Feyenoord de voorkeur boven hem kreeg. Kazim reageert: “Wat hij zei dat maakte me boos. Ik ga geen namen noemen, maar het is wel duidelijk om wie het gaat. Als ik hem tegenkom, dan spreek ik hem er wel mooi op aan. Zo ben ik gewoon. Als je hier weggaat en shit praat over een oud-collega van je, dan is dat niet erg respectvol.”
Augustus 2015 - Colin Kazim-Richards trapt na zijn wissel tegen sc Heerenveen een kratje met bidons omver. Giovanni van Bronckhorst spreekt hem daarop aan en de spits betuigt ten overstaan van de rest van de spelersgroep spijt. Kazim liet kort na het incident weten: “Iedereen zal het er morgen wel weer over hebben. Bla bla bla... Maar goed, dat hoort er blijkbaar bij als je Colin Kazim-Richards bent.”
September 2015 - “Zo’n jongen, hij zit gewoon op de bank en roept allemaal dingen naar mij. Ik wil niet op details ingaan, maar hij heeft de hele wedstrijd dingen geroepen”, zegt Roda JC Kerkrade-verdediger Gibril Sankoh. Hij confronteert Kazim na afloop met diens gedrag: “Zo’n jongen denkt dat hij alles kan maken.” Kazim is boos en richt zich ten slotte nog tot het Roda-publiek: “Suck my dick, you pussy.”
September 2015 – Kazim wordt in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle uitgefloten door een deel van de supporters. “Normaal gesproken ben ik trots dat ik het shirt van Feyenoord aan mag trekken, maar vandaag schaamde ik mij. Waarom ik mij schaamde? Omdat mijn vierjarige zoontje mij gevraagd heeft, 'waarom?', en voor de eerste keer in mijn leven had ik geen antwoord op zijn vraag..”, aldus Kazim op instagram.
November 2015 – Na De Klassieker komt het bijna weer tot een aanvaring tussen Kazim en Cillessen. Hennie Spijkerman moet tussenbeide komen. “Wat hij precies zei, weet ik niet eens meer”, aldus de doelman van de Amsterdammers.
Januari 2016 - Feyenoord schorst Kazim tot 1 februari omdat de Turk een journalist van het Algemeen Dagblad heeft bedreigd: “Jij gaat neer”, zou Kazim enkele keren geroepen hebben. En verder: “Ik wacht om twee uur buiten op je (…) Nog één stap dichterbij en je gaat slapen.”
Bezig met laden …